Test af First Buddy hundefoder

Konklusion på test af First Buddy hundefoder

First Buddy er resultatet af et ønske om selv at udvikle et kornfrit kvalitetsfoder til hunde og som samtidig tager udgangspunkt i mange af de henvendelser vi – i Gilpa.dk – igennem årerne har fået om hundefoder og fodring af hunde.

Tilbage i 2014 begyndte vi at arbejde på at sammensætte en ingrediens oversigt. Det var – og er – vigtigt for os at First Buddy bliver fremstillet af de allerbedste råvarer, og at alle ingredienserne også egnet til menneskeføde.

Inden vi begyndte at producere dette foder, besluttede vi at gennemføre en større test af foderet i perioden fra marts 2015 til oktober 2015.

I testen deltog omkring 50 hunde fordelt på 27 racer og blandingsracer. Deltagerne var almindelige danske familiehunde, aktive prøve- og jagthunde og avlshunde hos opdrættere. Deltagere er hvervet via Facebook og ved direkte kontakt. Opsamling af deltagernes testdata er sket i et onlineskema eller e-mail.

Til testen fik vi produceret 4 ton First Buddy kornfrit hundefoder med and og kanin til voksne hunde, i 14 kg og 5 kg prøvesække. Deltagerne har i testperioden gennemsnitlig fodret deres hunde med 3 x 14 kg hundefoder.

Alle testdata og testens konklusion er baseret på deltagernes egne oplevelse og observationer i forbindelse med fodring med First Buddy. Tilbagemeldingerne skal selvfølgelig ses i lyset af, at det er hundeejerens egne observationer og vurderinger, og at det sker op imod deres oprindelige hundefoder – og som dermed gør at sammenligningsgrundlaget er forskelligt fra hund til hund.

Kontakt os for nærmeste forhandler – telefon 7526 4400 eller skriv til kontakt@firstbuddy.dk – Følg First Buddy på Facebook

Testens indhold

Deltagerne blev bedt om at forholde sig til følgende: Hunderace, Oprindelig foder, Umiddelbar vurdering af foderet, Hundens smagsoplevelse, Hundens generelle sundhed og velbehag i testperioden, Afføring, Pels og Andre kommentarer.

40 deltager ud af i alt 48 har vurderet foder og hund efter hver sæk foder de har anvendt. En ny sæk foder blev derefter sendt til deltageren hvis det blev vurderet at hunden skulle fortsætte testen.

Teststatus for den første og anden sæk hundefoder foregik i de fleste tilfælde via et online skema. Tilbagemelding på den tredje sæk foder foregik ved direkte kontakt og gik mere på om der var ændringer i forhold til de to første tilbagemeldinger. Enkelte deltager har ikke lavet tilbagemelding på sæk nummer 2, men hovedparten af testdeltagerne fortsatte til sæk nummer 3. Der var ikke sat nogen egentlig deadline på for hvornår testen skulle være gennemført.

Testens konklusion

Helt overordnet set er vi rigtig tilfredse med testresultaterne. Stort set alle “testpiloterne” melder tilbage, at deres hundes trives rigtig godt på foderet. De kræsne hunde vil gerne spise foderet, allergihundene har nedsat allergiske reaktioner og hunde med sarte maver oplever “normale” tilstande. Afføringsmængden er reduceret og er stort set lugtfrit.

Hovedparten af deltagerne er meget positive overfor First Buddy hundefoder. Den røde tråd i tilbagemeldingerne efter første og anden sæk foder, er:

 • Foderet ser godt ud, dufter godt og er ikke fedtet
 • Smager godt – selv kræsne hunde spiser det under testen
 • Har en god virkning på pelsen
 • Har en positiv virkning på allergihunde
 • Giver en god og sund fordøjelse. Ingen problemer hos hunde med sart mave.
 • Minimal afføring – både mængde og antal gange

Efter den tredje sæk foder sendte deltagerne en e-mail med deres seneste observationer. Derudover modtog vi en række uopfordret e-mail fra deltagerne om deres oplevelse og holdning til First Buddy foderet. Den røde tråd i disse e-mails er:

 • Vores hunde er aktive brugshunde, jagt og konkurrence og fast trænings niveau året rundt, og derfor er vi meget opmærksom på trivsel og sundhed .. Her kan vi kun sige at de stortrives 🙂
 • Var i tvivl om det havde indvirkning på vores hunds fældning, men det er jeg ikke mere! Det har markant bedring!! Samtidig er vores hund fortsat meget begejstret for fodret og levner aldrig!
 • Efter hun er kommet over på First Buddy har jeg oplevet hvordan hun er livet helt op og leget igen og er med på en masse pjat i løbet af dagen, Pelsen er også blevet blank og fin igen
 • Er utrolig glad for foder og har en glad hund igen der går til fodret uden at brokke sig
 • Vores hunde har fået en super fin pels og den ældste har ingen skæl og træls gammelhunds pels mere – og fældningen er normaliseret.
 • Er virkelig imponeret over, at hun spiser sit foder næsten med det samme nu. Det er aldrig sket før. Plus tidligere når jeg har forsøgt andet foder, så er hun blevet halt. Det er hun ikke blevet af dette foder.
 • Vi er nu næsten igennem afprøvningssæk nr 3 og jeg vil sige vi er begejstrede! Var i tvivl om det havde indvirkning på vores hunds fældning, men det er jeg ikke mere! Det har markant bedring!! Samtidig er vores hund fortsat meget begejstret for fodret og levner aldrig! Så vi og Otto-hunden er meget tilfredse.

Vi er selvfølgelig rigtig glade for de positive reaktioner og kan genkende mange af observationerne fra vores egne hunde. De mindre positive reaktioner har vi selvfølgelig også vurderet nøje. Vi har sammenlignet dem i forhold til de øvrige tilbagemeldinger og holdt deres observationer op imod hvilke foder den pågældende deltager har anvendt tidligere.

First Buddy er også blevet kåret til bedst-i-test hos Doc24.dk (se resultaterne)

Samlet testdata

Nedenfor kan alle tilbagemeldingerne ses i deres oprindelige form som skrevet af testdeltagerne, grupperet som svar til de spørgsmål deltagerne skulle forholde sig til efter de to første prøvesække af First Buddy hundefoder, foruden uddrag af e-mails sendt til os fra testdeltagerne.

First Buddy kornfrit mad til hunde er en realitet!

Tilbagemeldingerne fra testgruppen blev i september/oktober samlet og vurderet i detaljer, inden vi i sensommeren 2015 valgte af fremstille foreløbig tre varianter baseret på samme opskrift, nemlig Hvalpefoder, Voksenfoder og et Senior Light foder. Alle tre varianter til en lancering i begyndelsen af oktober.

Vi vil gerne takke alle deltagerne – hunde som ejere – som vi har haft et rigtig godt samarbejde med. Vi sætter stor pris på at deltagerne har været ærlig med både positive som mindre positive tilbagemeldinger undervejs.

Hilsen Erik Aalund
Gilpa ApS


Detaljer om test af First Buddy kornfrit hundefoder

Antal deltagere: 48 hunde.

Deltagende racer: Broholmer, Rottweiler, Broholmer, Labrador, Cavalier King Charles Spaniel, Engelsk Pointer, Newfoundlænder, Granddanois, Lagotto Romagnolo, Boxer, Jack Russel Terrier, Gammel Dansk hønsehund, Schæferhund, Dalmatiner, Bearded Collie, Berner Sennenhund, F.T. Springer Spaniel, Golden Retriever, Cane Corso Italiano, Dogue de Bordeaux, Flatcoated retriever, Amerikansk Staffordshire terrier, Amerikansk Bulldog, Foxterrier, Newfoundlænder, Kleine Mynsterlænder, Border Collie.

Information til testdeltagerne

Samlede tilbagemeldinger